Prehrana

Domov / Prehrana

V vrtcu je razdelilna kuhinja. Zajtrke in malice pripravljajo strokovni delavci sami, v skladu s HACCP načrtom vrtca. Priprava hrane v našem vrtcu poteka po smernicah sistema HACCP (sistem zagotavljanja zdravstvene ustreznosti po metodah spremljanja in obvladovanja tveganj pri pripravi hrane). Tehnološka pot priprave poteka tako, da so nadzorovani vsi koraki manipulacije z živili, od nabave in prevzema živil pa vse do delitve hrane.

Kosila nam dostavijo iz DOM POD GORCO d.o.o., Pekrska cesta 56, 2000 Maribor.

Nudimo tudi vegetarijanske in brez glutenske obroke.

Tedenski jedilnik si lahko starši ogledate na oglasni deski v vrtcu ali na tej povezavi!

Prav tako je zagotovljena varnost živil, ki jih v vrtec prinašajo starši (praznovanja rojstnih dni), viden mora biti izvor živila.

Prehrana predšolskega otroka mora zadostiti otrokovim fiziološkim in psihološkim potrebam, torej mora biti kalorično in hranilno uravnotežena ter zdravstveno neoporečna.

Otroci naj v tem obdobju oblikujejo ustrezne prehranske navade in ustvarijo pozitiven odnos do zdravega ter kulturnega načina prehranjevanja.

Z uravnoteženo prehrano pripomoremo k skladni rasti in razvoju ter dobri psihofizični kondiciji otroka.

Pri sestavi jedilnikov se upoštevajo vsa prehranska načela in hranilno energetske potrebe predšolskega otroka, upoštevamo, da so dnevno na jedilniku sadje, zelenjava, mlečni izdelki, kot tekočino ponujamo nesladkan čaj in vodo.

Posebno pozornost posvečamo kulturi prehranjevanja in oblikovanju dobrih prehranskih navad (umirjeno prehranjevanje, sodelovanje otrok pri pripravi pogrinjkov, delitvi hrane, pospravljanju po končanem obroku …).